Teràpia Transpersonal

"Cap problema pot ésser resolt des del
mateix nivell de consciència en què es va crear"

Albert Einstein

 

Teràpia TranspersonalLa teràpia transpersonal posa un accent molt marcat en el poder transformador de quelcom tan senzill i al mateix temps tan poderós com pot ser el fet de fer-se conscient. L’eina fonamental de la teràpia transpersonal és l’observació dels nostres processos interns. L’objectiu és prendre consciència que darrere de les aparences i dels nostres pensaments hi ha alguna cosa més profunda.

El fet d’esdevenir conscient d’alguna cosa no és res més que “adonar-se” d’aquesta cosa. En tots els nostres processos interns de conflicte i de dolor, existeix una certa inconsciència o automatització, bé perquè s’ha enterrat l’origen que el causa o bé perquè és conseqüència de processos que s’han passat per alt en el moment en què es va conformar el conflicte o patró. El fet d'"adonar-se” transforma l’observador i l’observat. Aquest procés és altament sanador, ja que el subjecte, en observar el contingut mental, es desidentifica progressivament d’ell. El paper de la presa de consciència en aquest procés és determinant. La clau d’un canvi real és descobrir-se a si mateix.

Tots els éssers humans aspirem a ser feliços i, sovint, ens plantegem com assolir aquest anhel. Sembla evident que la veritable felicitat no es pot trobar “allà fora” a través d’“aconseguir i conquerir”. Aparentment es tracta d’un estat essencial que s’ha de cultivar des de dintre, des de l’observació. Quan ja no podem canviar el de fora, ens trobem davant del repte de canviar-nos a nosaltres mateixos.

La teràpia transpersonal orienta la persona a fer una reflexió minuciosa sobre si mateixa. En tant que la psicoteràpia tradicional readapta l’individu a la societat productiva, la teràpia transpersonal ens porta a explorar el nostre jo profund, no només a fi d’alleujar el dolor de l’ego, sinó també com a contacte amb la font d’amor incondicionat, fet que fa possible una presa de consciència altament sanadora.

Comencem el camí amb l’amor que tenim
i acabarem el camí amb l’amor que som.

 

EDUCACIÓ DE LES EMOCIONS

 

La millor inversió que un ésser humà pot fer a la vida,
és aquella que un naufragi no li pugui prendre: ell mateix

 

“Educació de les Emocions” és un procés de quaranta dies que et portarà a un estat d’atenció sostinguda de les teves reaccions i els teus processos interns. Al llarg d’aquesta quarantena es produeix un progressiu “adonar-se”, s’incrementa el grau d’atenció i consciència envers els processos emocionals que se solen expressar de manera automàtica, per tal de transformar l’actitud de “reacció” davant les circumstàncies per la d’”acció conscient”. Et porta a realitzar un treball profund amb les creences subconscients, afirmacions i decrets positius, així com una progressiva presa de consciència del viscut i experimentat.

Per poder assolir aquest increment de consciència i transformar les empremtes profundes que han quedat gravades al nostre subconscient degut a experiències anteriors, cal procedir a identificar-les, i en conseqüència escollir des d’on vols realment viure. Es tracta d’incrementar el grau de consciència dels teus processos emocionals, que se solen expressar de forma automàtica i transformar-los en voluntaris i escollits.

La saviesa diu “qui no revisa la seva història està condemnat a repetir-la”. Aquest procés et portarà precisament a això, a recapitular, revisar-te a tu mateix.

AMB QUINS ELEMENTS COMPTARÀS?

40 REFLEXIONS ESCRITES EN SOBRES PER A CADA DIA DEL PROCÈS
Cada vint-i-quatre hores obriràs un sobre amb la corresponent lliçó del dia, que et convidarà a reflexionar sobre un tema mitjançant una sèrie de preguntes.

UN DIARI PERSONAL
Es tracta d’un quadern d’ús personal on escriuràs els teus comentaris i que, al llarg del procés, et proposarà posar per escrit les teves reflexions al matí quan comences el dia i a la nit quan s’acaba.

ACOMPANYAMENT TERAPÈUTIC, per aprofundir en les preses de consciència i en el creixement interior.

 

CONTACTA AMB MI PER MÉS INFORMACIÓ